Fietsen in het weekend

We komen langzaam uit de lockdown en de eerste clubactiviteiten zitten er al weer op. De opkomst op dinsdagavond laat goed zien dat er weer en grote behoefte is om in gezamenlijkheid op de fiets te stappen. Verzamelen en vertrek gaan heel gedisciplineerd, met gepaste groepsgrootte en rekening houdend met alle geldende maatregelen en adviezen.

De geplande clubritten op zondag zijn afgelopen maart i.v.m. de lockdown stilgelegd tot 1 juni. Nu die datum gepasseerd is wordt het tijd om te kijken naar de agenda voor de komende periode. Zondag 7 juni en zondag 14 juni stonden 2 onderlinge tochten op de agenda met een bestemming in Duitsland. Duitsland is echter pas vanaf 15 juni weer open voor Nederlandse toeristen dus helaas moeten we deze 2 ritten op dit moment annuleren.

De eerstvolgende rit op de agenda zal dus de ronde van Overijssel op 20 juni zijn. Deze zeer uitdagende rit over meer dan 400 km is echter alleen geschikt voor de echte kilometervreters onder ons. Voor de meer gematigde fietser zal de clubrit naar Ootmarsum meer aanspreken. Deze rit staat gepland op zaterdag 4 juli en is uitdrukkelijk bedoeld als clubrit voor elk niveau. Direct aansluitend volgt de zomervakantie.

We zijn nog in overleg voor een alternatieve invulling voor de (nog) niet bezette zondagen. Zodra daar meer over bekend is zal dit worden gecommuniceerd. We zien ook al initiatieven van leden die onderling iets op de fiets te ondernemen. Dat is mooi om te zien en wellicht kunnen die initiatieven via de clubapp gedeeld worden zodat meer leden zich erbij kunnen aansluiten.