Race

Alle informatie over

Race

De race afdeling van de Toerclub Goor richt zich met name op het organiseren van trainingsritten en, in clubverband deelnemen aan, fietstochten die onder auspiciën van de sportbond NTFU georganiseerd worden. Het wegseizoen op de racefiets loopt van medio maart tot en met medio oktober (einde zomertijd).

De trainingsritten van de toerclub Goor vinden plaats op maandag, dinsdag, donderdag en zondag. Vanaf medio maart wordt er wekelijks op zondagochtend gefietst. Tenzij er een andere fietstocht op het programma staat (zie activiteiten kalender), wordt er op zondag in één groep gefietst op een onderling afgesproken tempo. Vertrek 9:00 uur.

Trainingsritten moeten voor iedereen plezierig en uitdagend zijn. Daarom kent de raceafdeling van Toerclub Goor trainingsritten voor groepen op vier verschillenden niveaus. Het staat ieder lid vrij om zich aan te sluiten bij de groep die het best past bij het eigen ambitieniveau. Veiligheid staat natuurlijk hoog in het vaandel en om die, voor zowel de groep als de medeweggebruikers, te waarborgen wordt er gestreefd naar een maximale groepsgrootte van zestien personen. In een groep fietsen vergt veel discipline en daarom is er per groep een “Toerleider” aangesteld met eventueel een “draaier”. Een “toerleider” is iemand die de route aangeeft en de snelheid samen met de “draaier” bepaalt. Het motto is: “samen uit samen thuis”. Blijkt een gekozen groep toch te ambitieus, sluit je dan gewoon aan bij een andere groep.

Tijdens de trainingsritten en fietstochten worden de volgende afspraken gehanteerd

  • Tracht de eerste 15 minuten rustig te fietsen.
  • In de bebouwde kom wordt met een aangepast tempo gefietst en niet gedraaid.
  • De snellere fietsers moeten zich aanpassen bij de mindere in de groep.
  • Hou rekening met mede weggebruikers, slecht gedrag kan onze sport schaden.
  • Het gebruik van een ligstuur is tijdens de trainingsritten niet toegestaan.
  • Het dragen van clubkleding en een helm is tijdens de trainingsritten en fietstochten verplicht.

Meer informatie over de trainingsritten, vertrektijden en locaties kunt u vinden op de pagina activiteiten.