Van de voorzitter.

Het is eind april en normaal gesproken zouden we dit voorjaar al weer vele mooie ritten met elkaar hebben verreden. Individueel zullen de nodige kilometers wel gemaakt worden natuurlijk, maar dat is toch niet hetzelfde.

Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar ik mis het enorm. Ik mis het elkaar de vliegen afvangen onderweg, het elkaar een beetje uitdagen, het gevoel dat je helemaal leeggereden met de tong op je schoenen thuiskomt, het koffie drinken onderweg met als het even kan een flink stuk appelgebak erbij,  het lijdzaam ondergaan dat iemand langzaam van je wegrijdt en dat je ondanks dat je alles geeft, niet meer terug in het wiel kan komen. Ik mis het allemaal enorm.

Ik verwacht dat het nog wel even gaat duren voordat we weer gezamenlijk op de fiets kunnen stappen. Gelukkig lijken de maatregelen die de overheid heeft genomen, om het virus enigszins te beteugelen,  te werken. Er gloort dus weer een sprankje hoop.

De recente (heel beperkte) versoepeling van de coronamaatregelen creĆ«ert ruimte om in ieder geval  voor de jeugd weer wat te gaan doen. Achter de schermen wordt er dan ook hard gewerkt om het mogelijk te maken om weer met deze groep op pad te gaan.

Voor de volwassenen geldt dat helaas nog niet. Laten we echter hoop houden dat ook hiervoor op korte termijn een verruiming van de mogelijkheden om samen weer wat te sporten zal komen, al zou dat maar in kleine groepjes zijn.

De meeste ritten die wij als club gezamenlijk ondernemen vergen gelukkig niet heel veel voorbereiding meer. Veel ligt klaar op de plank om uitgevoerd te worden zodra dat weer kan. De organisatie van de ronde van Overijssel (20 juni) en de fietsdriedaagse (september) vergt wat meer voorbereiding en daar is de activiteitencommissie dan ook nog steeds mee bezig.

Je kunt je overigens nog steeds opgeven voor de driedaagse. De sluitingsdatum lag in eerste instantie op 15 april, maar gezien de onzekerheid van dit moment blijft dat voorlopig nog open. Laat je niet weerhouden door de onzekerheden rondom de coronamaatregelen. Er zal geen verplichting worden aangegaan zolang niet duidelijk is dat de beperkingen a.g.v. het coronavirus voorbij zijn. We gaan dus pas boeken als we weten dat het ook kan, maar het zou op dat moment  dan wel fijn zijn te weten voor hoeveel deelnemers.

Blijf gezond, hou hoop en hou vol. Binnenkort zullen we elkaar weer zien.

Leo.