Goorse pistiers.

Vrijdag 25 januari 2019 heeft een delegatie van de Goorse toerclub deelgenomen aan een opstaptraining op de Omnisport wielerbaan. Met een frisse dosis overmoed werd per auto afgereisd naar Apeldoorn. Een eerste aanblik van de baan en met name de steilheid van de bochten deed bij menigeen iets wit rond de neus worden. De deskundige begeleiding van wielervereniging de Adelaar zorgde er echter voor dat de onrust snel weggenomen werd. Tijdens een opstaptraining wordt je stap voor stap meegenomen in alle facetten van het rijden op een wielerbaan. Je leert wat een baanfiets onderscheidt van een gewone racefiets, hoe daar mee om te gaan en welke regels er gelden op een baan. In kleine groepen wordt je door de trainers steeds een stapje hoger in de baan meegenomen, net zo lang tot iedereen bovenin meedraait. Daarna volgen er nog wat verschillende training- en wedstrijdvormen. Na 2 uur fietsen was iedereen moe, voldaan en heel enthousiast. Een mooie avond en voor herhaling vatbaar.